Головна » Ingredients » Allantoin

Allantoin

Додаткові назви
алантоїн
Застосування
зволоження
Ключова роль:
Заживлення
Рекомендовано для сухої шкіри
Рекомендовано для чутливої шкіри

Алантоїн, також відомий як алантоїнат дигідроксід алюмінію, є екстрактом з рослини живокосту, яка є росте у помірному клімату Азії та Європи. Має потужні лікувальні та заспокійливі властивості, і протягом століть листя живокосту використовувалися, щоб допомогти залікувати незначні травми шкіри та набряки. Крім того, його можна знайти в різних рослинах, таких як буряк, ромашка, паростки пшениці і навіть насіння тютюну. 

Алантоїн поставляється у вигляді порошку і міститься в багатьох кремах і рідинах, таких як зволожуючі креми, відлущувачі та маски. Але найчастіше та молекула, що є в косметичних продуктах, виробляється синтетичним шляхом. Хоча суворі наукові дослідження відсутні, є свідчення того, що він допомагає зволожувати шкіру, відлущуючи і видаляючи мертві клітини шкіри, які перешкоджають природним зволожувачам зв’язувати і утримувати воду в шкірі.

Алантоїн не тільки заспокоює, але й пом’якшує та захищає шкіру, а також може сприяти загоєнню ран. Він часто використовується для лікування і заспокоєння запалень, таких як екзема або акне.

Переваги алантоїну для шкіри

Нижче наведено вісім способів, якими алантоїн може поліпшити вашу шкіру.

  • Зволожує: Алантоїн діє як пом’якшувальний засіб, який зберігає шкіру зволоженою і запобігає сухості та подразненню.
  • Заспокоює шкіру: Алантоїн має додаткову функціональність заспокійливого засобу. Він заспокоює і захищає шкіру, утворюючи комплекси з подразнюючими і сенсибілізуючими агентами.
  • Покращує загоєння шкіри: Було відзначено, що він допомагає заспокоїти пошкоджену шкіру і сприяє загоєнню ран, і часто використовується для лікування подразнення шкіри і висипань.
  • Відлущує: Алантоїн також кератолітичний, а значить, відлущує відмерлі клітини шкіри. Він допомагає злущенню, осипання зовнішньої мембрани або шару тканини зсередини назовні.
  • Зволожує: Кератолітична властивість алантоїну може збільшити вміст води в клітинах, отже, бореться з пошкодженням трансепідермальної втрати води (TEWL) в дермі, що зберігає шкіру пухкою і молодою.
  • Зменшує тьмяність шкіри: Алантоїн сприяє регенерації клітин і підтримує загальне «ремоделювання» шкіри.
  • Розгладжує шкіру: Видалення поверхневих мертвих клітин шкіри (рогового шару) також допомагає зберегти шкіру гладкою і м’якою.
  • Омолоджує клітини: Хоча алантоїн ніжний, він також може бути ефективним антивіковим інгредієнтом. Алантоїн дуже корисний для полегшення синтезу колагену. Оскільки він стимулює фібробласти (клітини, відповідальні за вироблення колагену), він також підвищує синтез позаклітинного матриксу, тому він є сильним омолоджувачем.

Побічні ефекти алантоїну

В цілому алантоїн нетоксичний і безпечний для косметичного застосування. Він не подразнює, є м’яким засобом проти старіння в догляді за шкірою і добре підходить для більшості типів шкіри, включаючи чутливу шкіру або шкіру з різними захворюваннями. Але у деяких людей може бути алергія на інгредієнт, особливо якщо він використовується безпосередньо з подрібненого листя живокосту, і в цьому випадку його слід уникати.

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Algin

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: