Головна » Ingredients » Ceramide EOP

Ceramide EOP

Додаткові назви
Ceramide 1

Кераміди останнім часом викликають чимало галасу, і хороші новини: на це є причина. Але перш ніж перейти до деталей, давайте просто швидко визначимо, що таке кераміди:

Це воскоподібні ліпіди, які природним чином містяться у зовнішньому шарі шкіри (званому роговим шаром – SC). І вони там у великих кількостях! Густий матеріал між клітинами нашої шкіри називається позаклітинним матриксом, який складається в основному з ліпідів. Кераміди складають близько 50% цих ліпідів (інші важливі холестерин – 25% і жирні кислоти – 15%).

Отже, тепер ми знаємо, що таке кераміди, давайте подивимося, що вони роблять з нашою шкірою: дослідження чітко показують, що вони відіграють надзвичайно важливу роль у підтримці шкірного бар’єру здоровим і зволоженою. Якщо кераміди в шкірі зменшуються, більше води може випаровуватися зі шкіри, і в шкірі залишається менше води. Таким чином, кераміди утворюють свого роду «водонепроникний» захисний шар і гарантують, що наша шкіра залишається гарною та зволоженою.

Питання полягає лише в наступному: якщо ми нанесемо кераміди на все обличчя, чи вони діють так само добре, як кераміди, які є природними в нашій шкірі? Що ж, відповідь, ймовірно, ні, але вони певною мірою працюють. У блозі BeautyBrains опубліковано фантастичну статтю про кераміди, і вони навели кілька прикладів досліджень, які показують, що кераміди – особливо якщо їх використовувати в певному співвідношенні з холестерином і жирними кислотами – дійсно зволожують шкіру та можуть допомогти відновити шкірний бар’єр.

Досі ми писали про кераміди у множині. Оскільки існує багато різних керамідів, у статті 2014 року написано, що наразі відомо 12 базових класів керамідів із понад 340 конкретними видами. Хімічно кажучи, кераміди є з’єднанням жирної кислоти та сфінгоподібної основи, і обидві частини можуть мати різні варіації, які призводять до різних типів керамідів.

Наш поточний, Ceramide 1, або нещодавно названий Ceramide EOP, був першим, ідентифікованим у 1982 році, і це особлива сніжинка. Він містить незамінну жирну кислоту, лінолеву кислоту, і має унікальну структуру. Вважається, що керамід 1 відіграє «зв’язувальну роль» у ліпідних шарах позаклітинного матриксу. Разом із церамідами 4 і 7 вони також відіграють важливу роль у цілісності епідермісу та служать основними ділянками зберігання лінолевої кислоти (жирної кислоти, яка також дуже важлива для відновлення бар’єру).

Ну, і ще одне: лужний рН пригнічує ферменти, які допомагають синтезу церамідів у нашій шкірі. Отже, якщо ви користуєтеся милом і помічаєте, що ваша шкіра стає сухою, тепер ви знаєте чому.

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Ceramide NP

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: