Головна » Ingredients » Hamamelis Virginiana Extract

Hamamelis Virginiana Extract

Додаткові назви
Екстракт гамамелісу
Застосування
антиоксидант

Гамамеліс — це невелике дерево (до 5 м), яке походить із Північної Америки, має гарні жовті квіти та схоже на кущ лісового горіха (звідси і назва).

Що стосується догляду за шкірою, то він насичений активними компонентами, які мають купу чарівних властивостей, таких як в’яжучі, протизапальні, антиоксидантні та антибактеріальні. Це також добре відомий судинозвужувальний засіб (воно звужує кровоносні судини) і сприяє загоєнню пошкодженої шкіри, підтягуючи білки шкіри та створюючи таким чином захисний покрив.

Однак складність полягає в тому, що різні екстракти та дистиляти можна виготовляти з різних частин рослини (зазвичай використовуються кора, гілки та листя), а різні методи екстракції з різних частин дають різні результати. Отже, якщо ви бачите лише екстракт гамамелісу або воду гамамелісу у списку інгредієнтів, трохи важко зрозуміти, що ви насправді отримуєте, але ми спробуємо узагальнити можливості, щоб дати уявлення.

Основними біологічно активними компонентами гамамелісу є гамамелітанін (сильний в’яжучий і антиоксидант), катехіни (протизапальні та антиоксидантні) і галова кислота (антибактеріальна). Екстракт кори містить найбільше гамамелітаніну, найбільше галової кислоти та катехінів. Гілочки містять менше катехінів, менше галової кислоти і набагато менше гамамелітаніну (4,77% проти 0,18%). Листя майже не містить дубильних речовин (0,04%) або катехінів і містить середню кількість галової кислоти (порівняно з корою та гілками).

Гамамеліс також містить невелику кількість ефірної олії та ароматичного компонента евгенолу, але ця кількість настільки мала, що, мабуть, незначна для шкіри.

Окрім відмінностей в активних компонентах у різних частинах куща гамамелісу, методи екстракції також відрізняються. Дистилят гамамелісу містить 14% доданого спирту відповідно до специфікацій USP, і спирт у кращому випадку висушує, а в гіршому – пошкоджує шкіру. На щастя, є також безалкогольні дистиляти, тому, якщо ви не віддаєте перевагу алкоголю, уважно перевірте список інгредієнтів. Екстракти гамамелісу також можуть бути виготовлені різними способами: переглядаючи Ulprospector, ми можемо знайти гідрогліколевий, водно-спиртовий екстракт і екстракти на основі гліцерину/води.

Відомий експерт із догляду за шкірою Паула Бегун оцінює гамамеліс як поганий і каже: «залежно від форми гамамелісу, ви піддаєте свою шкіру чутливій кількості алкоголю, або танінів, або обох». Це може статися, якщо ви маєте справу зі спиртовою водою або екстрактом кори гамамелісу, але дивлячись на CosIng (офіційний перелік назв INCI ЄС), вода з кори гамамелісу або екстракт кори гамамелісу не входять до списку інгредієнтів. Кора і лист або кора і гілка або всі три разом використовуються для створення екстрактів, тому ймовірність того, що в кінцевому косметичному інгредієнті забагато гамамелітаніну, здається невеликою. Також існують безспиртові екстракти і дистиляти; фактично більшість, здається, сьогодні не вживає алкоголю. Отже, ми вважаємо, що «Екстракт гамамелісу віргінського» у списку інгредієнтів не викликає занепокоєння.

Ми навіть знайшли німецьке дослідження, яке порівнювало ефективність мазі Гамамеліс з маззю пантенол для заспокоєння шкіри у дітей (від 27 днів до 11 років). Вони спостерігали за 309 дітьми і дійшли висновку, що обидві мазі були однаково ефективні, але мазі з гамамелісом переносилися навіть краще (98,2% проти 92,3% добре переносили мазі у двох групах).

Загалом, екстракт гамамелісу — це неохайна назва INCI (до речі, не в списку CosIng), і ви насправді не знаєте, що отримуєте. Швидше за все, ви отримуєте смакоту з приємними в’яжучими, заспокійливими, антибактеріальними та навіть антиоксидантними властивостями.

Джерела
  • Wang, Huafu, Gordon J. Provan, and Keith Helliwell. “Determination of hamamelitannin, catechins and gallic acid in witch hazel bark, twig and leaf by HPLC.” Journal of pharmaceutical and biomedical analysis 33.4 (2003): 539-544.
  • Wolff, Helmut H., and Meinhard Kieser. “Hamamelis in children with skin disorders and skin injuries: results of an observational study.” European journal of pediatrics 166.9 (2007): 943-948.
  • Korting, H. C., et al. “Anti-inflammatory activity of hamamelis distillate applied topically to the skin.” European journal of clinical pharmacology 44.4 (1993): 315-318.
  • Touriño, Sonia, et al. “Highly galloylated tannin fractions from witch hazel (Hamamelis virginiana) bark: electron transfer capacity, in vitro antioxidant activity, and effects on skin-related cells.” Chemical research in toxicology 21.3 (2008): 696-704.

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: