Головна » Ingredients » Liquid paraffin (рідкий парафін)

Liquid paraffin (рідкий парафін)

Рекомендовано для сухої шкіри
Комедогенність: 0-3

Рідкий парафін – це мінеральне масло дуже високого ступеня очищення, яке використовується в косметиці та медицині. Мінеральна олія – це прозора олія без запаху, отримана з мінерального джерела, зазвичай з дистиляту нафти. Це побічний продукт переробки сирої нафти, який виходить під час виробництва бензину та інших нафтопродуктів. Нафта – це рідина природного походження, отримана із землі, і після очищення до рідкого парафіну вона не має подібності до вихідної нафти.

Мінеральне масло можна використовувати для різних цілей, у тому числі як проносне, при приготуванні їжі, а також в механічних, електричних і промислових цілях. Однак рідкий парафін – це термін, що позначає мінеральне масло високого ступеня очищення, яке підходить для косметики для догляду за шкірою, декоративної косметики, фармацевтики і навіть для прийому всередину. Це важлива відмінність. Тому що деякі косметологи, які висловлюють занепокоєння з приводу рідкого парафіну, найчастіше мають на увазі мінеральну олію немедичної якості, яка не пройшла належного очищення.

Для чого використовується рідкий парафін?

Зустрівши у складі крему або лосьйону рідкий парафін, багато хто буває здивований. Адже парафін – це термін, який зазвичай асоціюється зі свічками, і не має жодного відношення до догляду за шкірою. Однак цей інгредієнт можна знайти в кремах, лосьйонах, бальзамах для губ, милі та навіть мазях від екземи. Що робить рідкий парафін? І що важливіше, чи безпечно його наносити на шкіру?

Рідкий парафін можна використовувати при різних станах шкіри, таких як сухість шкіри, свербіж та екзема.

Суха шкіра

Рідкий парафін можна віднести до категорії пом’якшуючих оклюзійних засобів. Оклюзійні інгредієнти діють утворюючи на шкірі плівку, яка діє як водостійкий бар’єр. Плівка також допомагає запобігти випаровуванню природної вологи шкіри. Згодом це збільшує рівень зволоження шкіри, викликаючи скупчення води у верхньому шарі шкіри. Пом’якшувальні речовини, такі як рідкий парафін, можуть бути корисні для всіх типів шкіри, проте особливо корисні для тих, у кого шкіра суха, груба та/або лущиться. Пом’якшувальні засоби можуть полегшити ці симптоми, роблячи шкіру м’якою та гладкою.

Роздратування

На додаток до зволоження шкіри рідкий парафін може допомогти при свербіні, оскільки оклюзійна плівка, яку він утворює на поверхні шкіри, захищає від подразників навколишнього середовища, таких як алергени, забруднювачі та бактерії.

Екзема

Екзема або дерматит – це термін, що позначає групу станів шкіри, що характеризуються сухим висипом, що свербить. Екзема може завдавати суттєвих незручностей через сильну сверблячку, пов’язану з висипом. Оскільки рідкий парафін утримує вологу і допомагає запобігти свербінню шкіри, цей інгредієнт також часто додають в креми від экземи. Зміцнюючи природний бар’єр вологи, рідкий парафін може зменшити симптоми стану шкіри.

Чи безпечний рідкий парафін для вашої шкіри?

В останні роки рідкий парафін зазнав значного шквала критики і став вважатися небезпечним для шкіри. Щоб визначити, чи безпечний рідкий парафін для шкіри, давайте розглянемо кілька найважливіших зауважень щодо рідкого парафіну.

Яка критика відноситься до Parrafin при догляді за шкірою?

Волога

Одним із критичних зауважень до рідкого парафіну є те, що він фактично не зволожує шкіру. Безумовно, важливо зміцнити природний водний бар’єр шкіри, але багато експертів з догляду за шкірою припускають, що відчуття вологи, створюване рідким парафіном, оманливе.

Після нанесення засобу, що містить рідкий парафін, на шкірі з’являється відчуття м’якості та шовковистості, що створює мінеральну олію, а не реальної текстури шкіри. Тому деякі стверджують, що зволожуючий ефект рідкого парафіну – це просто сенсорна ілюзія.

Хоча рідкий парафін, безумовно, надає шкірі відчуття м’якості, бар’єр, який формує на поверхні шкіри, допомагає утримувати вологу. Однак він не покращує вміст вологи безпосередньо і робитиме це тільки тоді, коли знаходиться на шкірі, що дає короткострокові переваги для деяких типів шкіри.

Канцерогенність

Оскільки рідкий парафін виробляється з нафти, багато хто вважає, що рідкий парафін забруднений 1,4-діоксаном. Ця хімічна речовина була внесена Всесвітньою організацією охорони здоров’я та Агентством з охорони навколишнього середовища до списку можливих канцерогенів. Однак до рідкого парафіну, який використовується в косметичній та фармакологічній промисловості, пред’являються високі вимоги. Він повинен пройти численні щаблі очищення та випробування, перш ніж його можна буде використовувати у складі косметичних засобів. Він має бути чистим на 99% і повністю вільний від хімічних забруднювачів, бактерій та слідів важких металів. Крім того, згідно з базою даних Skin Deep Cosmetic Database компанії EWG, індекс небезпеки парафіну оцінюється як 1 – що є найбезпечнішою оцінкою, яку може отримати інгредієнт.

Акне

Вважається, що рідкий парафін може закупорити пори та сприяти розвитку комедонів, акне та прищів. На жаль, дослідження з цієї теми мало переконливі. Рідкий парафін та мінеральна олія можуть погіршити наявні проблеми з акне. Проте переважна більшість людей не зазнають таких проблем.

Фактично, в дослідженні, опублікованому в журналі косметичної дерматології, мінеральна олія косметичного класу виявилася некомедогенною, що означає, що вона не забиває пори, і не призводить до появи чорних точок і прищів. Якщо у вас в анамнезі серйозні акне, як запобіжний засіб ви можете уникати засоби по догляду за шкірою з рідким парафіном.

Джерела

Rawlings, A & Lombard, K, 2012. ‘A review on the extensive benefits of mineral oil’, International Journal of Cosmetic Science.

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: