Головна » Ingredients » Oleic Acid

Oleic Acid

Олеїнова кислота – це поширена жирна кислота, яка зустрічається в багатьох рослинних оліях. Її назва, “олеїнова”, означає походження з оливкової олії, рослинної олії, багатої на олеїнову кислоту. Авокадо, макадамія і марула, щоб назвати лише кілька, також містять багато олеїнової кислоти.

Її хімічна структура одиночноненасичена, що означає, що у неї є одна подвійна зв’язка (cis-9), що робить її менше закрученою, ніж багатонасичені жирні кислоти з кількома подвійними зв’язками. Менше закрученість означає, що олеїнова кислота і олеїново-багаті олії трохи густіші та важчі, ніж їхні соратники, багаті на лінолеву кислоту.

Можливо, саме ця густота є причиною того, що олеїнова кислота вважається комедогенною, і якщо у вас шкіра, схильна до акне, уникайте олій, багатих на олеїнову кислоту, і краще обирайте варіанти, багаті на лінолеву кислоту.

Густота ОА також означає, що олеїново-багаті олії вважаються більш живильними та зволожуючими, ніж їхні соратники, багаті на лінолеву кислоту, і вони загалом вважаються більш підходящими для сухої, старіючої шкіри.

Що стосується олеїнової кислоти в її вільній формі (і вільною ми маємо на увазі, що вона не зв’язана у структурі тригліцериду, як у оліях), то вона переважно служить як емульгатор або стабілізатор емульсії в невеликих кількостях у звичайних косметичних продуктах. Вона також досить добре досліджена і використовується в фармацевтичній промисловості як засіб для підвищення проникнення.

Post navigation

Nylon-12

Залишити коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: