Головна » Ingredients » Propylene Glycol (пропілен гліколь)

Propylene Glycol (пропілен гліколь)

Огляд

  • Це допоміжний інгредієнт, який покращує стабільність усієї формули при заморожуванні-відтаванні продукції.
  • Розчинник, зволожувач і певною мірою провідник інших активних інгредієнтів у шари шкіри.
  • Має погану репутацію серед прихильників натуральної та органічної косметики, але вчені та спеціалісти токсикології не згодні у цьому.

Деталі

Пропіленгліколь є безбарвною рідиною. Його головним завданням, як правило, є поліпшення так званої стабільності при заморожуванні-відтаванні засобу. Це означає, що він гарантує, що продукт не замерзає і не плавиться при низьких або високих температурах. Для цієї мети його додають у концентрації не більше 2%.

Також пропіленгліколь є зволожувачем (допомагає шкірі утримувати воду), розчинником для інших інгредієнтів, і посилює їх проникнення в шари шкіри.

Якщо ви активно цікавитеся складами косметики, то ви напевно вже зустрічали на сайтах, що пропагують натуральну косметику, заклики його остерігатися. Два найбільш поширені звинувачення полягають у тому, що це сильний подразник шкіри і що він здатний негативно вплинути на загальну проникність шкіри.

Насправді пропіленгліколь дійсно може дратувати шкіру, але тільки при використанні його в 100% у нерозбавленому вигляді. У косметичній продукції пропіленгліколь використовується в невеликих кількостях і тому не становить жодної загрози.

Загалом, пропіленгліколь є допоміжним інгредієнтом, який сам по собі не особливо корисний для вашої шкіри. Але оскільки використовується в невеликих (<5%) концентраціях, жодних підстав боятися його присутності в космети

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: