Головна » Ingredients » Ricinus Communis Seed Oil

Ricinus Communis Seed Oil

Додаткові назви
Castor Oil, касторка, олія рицини, касторове масло
Комедогенність: 1

Рицинову олію отримують з рицини, що росте в тропічних районах Східної Африки та Середземноморського басейну. Це масло використовували ще в давнину (йому понад 4000 років!). Широко використовується як харчова добавка та косметична промисловість. Касторова олія має деякі унікальні властивості, які роблять її незамінною в густих і глянсових текстурах (наприклад, губні помади і бальзами).

Велику його частку (80%) складають гліцериди в’язкою рицинолевої кислоти. На відміну від інших жирних кислот, рицинолева кислота має додаткову вологолюбну частину (група -ОН) у своєму жирному ланцюгу, який надає касторовій олії кілька унікальних властивостей. Касторове масло не висихає, не утворює плівку. Крім цього, це дуже ефективний пом’якшувальний та оклюзійний засіб, який зменшує втрату вологи на шкірі, тому у зволожуючих засобах він зустрічається у невеликих кількостях.

Хоча це малоймовірно, існують дані про випадки реакцій на рицинова олія (це справедливо практично для кожного інгредієнта).

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: