Головна » Ingredients » Salicylic Acid (Саліцилова кислота)

Salicylic Acid (Саліцилова кислота)

Додаткові назви
BHA
Ключова роль:
Від акне
Рекомендовано для жирної шкіри / схильної до акне

Коротко

  • Це один із золотих стандартів для лікування проблемної шкіри.
  • Може відлущувати шкіру як на поверхні, так і в порах.
  • Це потужний протизапальний агент.
  • Ефективно справляється із чорними точками.
  • Для лікування акне використовуйте саліцилову кислоту з антибактеріальними агентами (бензоїлпероксид або азелаїнова кислота).

Докладніше

Якщо ви коли-небудь боролися з акне, вуграми, комедонами тощо, швидше за все, ви вже знайомі із саліциловою кислотою. Поряд з пероксидом бензоїлу він є золотим стандартом для лікування проблемної шкіри.

Тому є дві причини:

№ 1: Відлущує шкіру як на поверхні, так і в порах.
AHA розчиняються у воді і не можуть проникати у вміст пір. На відміну від АНА саліцилова кислота є жиророзчинною молекулою. Завдяки цьому вона здатна допомогти розм’якшити себум і відлущити мертві клітини шкіри, що закупорили гирла пір.

Це було підтверджено дослідженням, у якому на проблемній шкірі порівнювали дію 8% АНА та 2% BHA. Застосування AHA не зменшило кількість вугрів. Навпаки, використання саліцилової кислоти справді попереджає утворення комедонів та висипання.

№ 2: Саліцилова кислота є потужним протизапальним інгредієнтом.
Молекула саліцилової кислоти за хімічною структурою дуже схожа на аспірин. Вона має аналогічну анти-подразнюючу та протизапальну дію.

Якщо ви маєте жирну або проблемну шкіру, саліцилова кислота, безумовно, є інгредієнтом, який варто спробувати. Але загалом вона ефективніша у профілактиці комедонів, ніж у лікуванні активних запальних процесів. для лікування вугрової висипки широко застосовується перекис бензоїлу. Ці два інгредієнти працюють по-різному, тому комбінована терапія – чудовий спосіб боротися з акне.

Що потрібно ще знати про саліцилову кислоту?

Для того, щоб BHA працювала як засіб, що відлущує, як і для АНА йому необхідний кислотний рН. Він може працювати в діапазоні рН 3-4.

Для використання в домашніх умовах рекомендують дотримуватись дозування 0,5-2%. Така косметика зазвичай є досить м’якою для щоденного використання. Також, за існуючими нормами ЄС, 2% саліцилової кислоти є максимально допустимою концентрацією, дозволеною в домашніх продуктах.

Також існують професійні пілінги з 20-30% BHA. У руках професіоналів вони можуть прибирати пігментацію, зменшити лущення шкіри, згладити зморшки та, звичайно, лікувати акне.

І ще одна річ: дослідження показують, що на відміну від АНА саліцилова кислота не підвищує чутливість шкіри до сонця.

Підсумок: саліцилова кислота є відмінним відлущуючим та протизапальним засобом. Ви обов’язково повинні скуштувати її, якщо у вас жирна шкіра, великі пори, комедони або білі вугри. Якщо у вас акне, вона також буде корисною, але краще поєднувати її в комбінованій терапії з антибактеріальним засобом, наприклад, бензоїлпероксидом або азелаїновою кислотою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Post navigation

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: