Головна » Ingredients » Urea

Urea

Рекомендовано для сухої шкіри

Сечовина – це натуральний зволожувач, що міститься у шкірі. Може бути отриманий синтетичним шляхом і використовується в засобах догляду за шкірою, таких як лосьйони, креми та засоби проти старіння.

Походження

Сечовина, також відома як карбамід, є органічною сполукою, що виробляється в процесі метаболізму білків. Людський організм використовує його у багатьох процесах, насамперед у виділенні азоту. Коли ваше тіло споживає та використовує білок з їжі, яку ви їсте, печінка виділяє сечовину у кровотік.

Сечовина також є природною речовиною, виявленою у поверхневому шарі нашої шкіри. Це активна частина нашого натурального зволожуючого фактора (NMF) – групи гігроскопічних молекул, що регулюють рівень вологості на поверхні нашої шкіри, зв’язуючи молекули води, щоб захистити від сильного висихання. Сечовина становить близько 7% НУФ.

У здоровій шкірі міститься приблизно 28 мікрограм сечовини на квадратний сантиметр. Відомо, що низький рівень сечовини призводить до зниження здатності шкіри утримувати воду, що, у свою чергу, призводить до її шорсткості, стягнутості, лущення та подразнення. Фактично, у людей, які страждають на шкірні захворювання, такі як псоріаз або екзема, сечовини може бути до 80% менше, ніж у людей з нормальною шкірою. NMF також зменшується із віком.

Функції

При місцевому застосуванні сечовина виконує п’ять основних функцій: утримання вологи, підтримання бар’єру, відлущування, збільшення проникності, а також полегшення болю та сверблячки.

Сечовина діє як зволожувач, який допомагає шкірі краще утримувати вологу. Зволожувач – це гігроскопічна речовина, яка часто має молекулярну структуру з кількома гідрофільними групами. Ця структура дозволяє зволожувачам притягувати та утримувати вологу в повітрі поблизу за рахунок поглинання, втягуючи водяну пару всередину або під поверхню. Ця функція сечовини робить її дуже важливим інгредієнтом для людей із зневодненою шкірою.

Наступна функція сечовини – підтримання бар’єру. Природний бар’єр шкіри складається з корнеоцитів, церамідів, холестерину та вільних жирних кислот. Міцний неушкоджений бар’єр важливий для утримання вологи та захисту від таких речей, як алергени, бактерії та подразники. Коли бар’єр ослаблений, ці зловмисники можуть проникнути через верхній шар шкіри, викликаючи ушкодження, які зрештою призводять до поширених шкірних захворювань, таких як прищі, висипання, чутлива шкіра і навіть ознаки старіння. Плацебо-контрольоване подвійне сліпе дослідження 2012 року, опубліковане в Journal of Investigative Dermatology, показало, що місцеве застосування 20% сечовини покращує бар’єрну функцію шкіри та працює як антимікробний захист у нормальній шкірі людини.

Ще одна корисна функція сечовини – відлущування. Сечовина відлущує шкіру, розчиняючи міжклітинний матрикс корнеоцитів, що становлять роговий шар. Говорячи простою мовою, відлущування означає видалення відмерлих клітин шкіри. Позбавлення від відмерлих клітин шкіри, які накопичуються на поверхні шкіри, має вирішальне значення для збереження чистої шкіри. Накопичення додаткових мертвих клітин на поверхні шкіри може закупорити пори, зрештою перетворюючись на небажані прищі або інші захворювання шкіри. Крім того, відлущування стає ще важливішим з віком, оскільки природний цикл шкіри з видалення мертвих клітин сповільнюється.

Сечовина діє як «підсилювач абсорбції», що означає, що вона покращує проникність рогового шару. Цей ефект сечовини пояснюється підвищенням вологості шкіри. Ця функція сечовини може бути корисною, якщо необхідно допомогти іншим активним інгредієнтам краще проникнути у шкіру. Однак ця функція сечовини може бути небажаною, якщо до складу косметичного засобу входять інгредієнти, які можуть викликати сенсибілізацію шкіри.

Нарешті, сечовина має протисвербіжну дію, засновану на місцевих анестезуючих ефектах. Сечовина може полегшити місцевий біль та свербіж при місцевому застосуванні. Це особливо корисно, якщо у вас такі захворювання шкіри як псоріаз чи екзема. За допомогою сечовини можна перервати замкнутий цикл загострень та запалення.

Безпека

Сечовина безпечна при використанні у косметиці та товарах особистої гігієни. Експертна група CIR зазначила, що сечовина може збільшити черезшкірне всмоктування інших інгредієнтів, і це слід враховувати під час оцінки безпеки продукту.

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: