Головна » Ingredients » Vitis Vinifera Seed Extract (Екстракт виноградних кісточок)

Vitis Vinifera Seed Extract (Екстракт виноградних кісточок)

Додаткові назви
Grape Seed Extract

Насіння винограду зберігає в собі багато ласощів для шкіри – подібно до зеленого чаю – в основному поліфеноли (але не такі ж, як у чаї). Найпоширеніші з них, що містяться у винограді – проантоціанідини, і 60-70% з них перебувають у насінні (також часто скорочено позначають як ПВК – проантоціанідини виноградних кісточок). Як правило, чим темніша ягода, тим більше в ньому ПВК та інших флавоноїдів.

Чим же такі особливі ПВК? Це суперсильні антиоксиданти. Набагато сильніші, ніж вітамін C або вітамін E. І якщо цього недостатньо, ПВК та інші флавоноїди у винограді також мають захисні від ультрафіолетового випромінювання та протиракові властивості.

Це безперечно корисний інгредієнт у списку INCI.

Джерела
  • Journal of Cosmetic Dermatology, Volume 9 (3) – Sep 1, 2010, Original Contribution: Top 10 botanical ingredients in 2010 anti‐aging creams
  • International Journal of Cosmetic Science, Volume 37 (5) – Oct 1, 2015, Polyphenols as active ingredients for cosmetic products
  • Leslie Baumann, MD, Cosmetic Dermatology, 2nd edition, Grape Seed Extract – pages 301-302

Знайшли помилку? Виділіть текст на натисніть комбінацію Ctrl+Enter.

Post navigation

Звіт про орфографічну помилку

Наступний текст буде надіслано до нашої редакції: